Notícies de Ciutat Vella

 Un document de l’1 de març de 1716, quan s’inicien les obres de fortificació de la Ciutadella, afirma que “las raíces es menester sacarlas de los más íntimo de la tierra, estas raíces de donde han nacido, siempre es de Barcelona, pues tierra que produce tan malas consecuencias hacerla cenízas.” 
    

Des d'ahir a la tarda tenen lloc al C. Sant Ramon del Raval uns fets que són greus però no són aïllats ni per desgràcia una novetat: un grup de joves de Ciutat Vella estan sent coaccionats per l'ajuntament i la GU per abandonar un espai que han alliberat per a auto-gestionar una vivenda i poder viure amb dignitat al barri del Raval. 


Tenim l'obligació de posar sobre la taula diverses qüestions:

El carnaval consisteix a disfressar-te d’algú que no ets i viure públicament l’engany: et permet fins i tot expressar el conflicte durant uns dies perquè al capdavall, la resta de l’any, torni a imposar-se l’ordre establert. Com a festa ritual és extraordinàriament persuasiva, i ho prova el fet que se celebri a bona part del món amb molta popularitat i alegria.

A l'any 2013 el ple del districte de Ciutat Vella votava a favor de la proposta de la Plataforma LGTBIcat de canviar el nom de la Glorieta dels Múusics del Parc de la Ciutadella pel de GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA. L'acord que va ser proposat pel Front d'Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) era fruit del reconeixement històric a un terrible assassinat transfòbic que es va produir el 6 d'octubre de 1991 per un grup de skins nazis a la transsexual Sònia que dormia a la glorieta.

Creiem que els òrgans de la CUP de Barcelona a qui va arribar la informació d’aquest conflicte, abans d'emetre cap posicionament, haurien hagut d'informar i comptar amb la col·laboració de l'assemblea de la CUP Casc Antic-Barceloneta, cosa que lamentem que no s'hagi produït. Creiem també que, igual que es va fer amb el treballador afectat en aquest conflicte, la CUP hauria d'haver-se reunit amb la junta de la Casa de la Barceloneta 1761, entitat formada per veïnes i veïns del barri que dediquen el seu temps lliure de manera desinteressada a dinamitzar aquest equipament cultural del barri.

En paraules de la professora d’autodefensa Karin Konkle, aprendre autodefensa vol dir aprendre a gestionar el nostre espai personal. Totes ens hem trobat en situacions en què hem sentit que no es respectaven els nostres límits o la nostra llibertat com a dones. Per això, autodefensa feminista vol dir sentir-te lliure per dir NO quan vols dir NO, o dir SÍ quan vols dir SÍ.

Pàgines