Davant l'amenaça d'usurpació que ha rebut l'Àgora Juan Andrés per part de Triquell i García S.L., l'Esquerra Independentista de Ciutat Vella fa una crida a la resistència activa

 

El menyspreu amb que el mercat immobiliari tracta al veïnat de Ciutat Vella és visible en una sèrie de casos que es van succeint sense aturador. Un dia fan fora una família, l’altre un bloc sencer… acaben expulsats d’on volien viure i d’on volíem que visquessin amics, coneguts i saludats. Tot això sense fre ni cap indici de quan i com pot acabar. La propietat contra la gent.  
 
És per això que, en saber que l’Àgora Juan Andrés ha passat a formar part de la llista d’amenaçades, ens hem imposat la consciència de que les classes populars, organitzades, tenim un poder de decisió a qui cap empresa pot fer ombra. De que és hora de que siguem nosaltres les qui decidim quan i com acaba tot això. Perquè l’Àgora és la propietat a favor de la gent. 

Les mateixes institucions, tribunals i forces de l’ordre públic que defensen amb les urpes i les dents el dret a la propietat privada menystenen i regategen el dret a l’habitatge. Però l’Àgora no és un habitatge qualsevol: és la prolongació de la sala d’estar de la casa de totes i, si quan “ens toquen a una ens toquen a totes”és perquè estem emprenyades, quan directament ens toquen a totes encara ho estem molt més. Prou emprenyades per no permetre a ningú posar en dubte que l’Àgora és de la gent del Raval. Si tenim en compte que ho és des que calia solucionar Ies rates, la brutícia i la pudor que sempre acompanyen als processos especulatius, que ella va demanar ajuda al veïnat i no al reves, llavors sabrem que posar en dubte la seva propietat és un acte de cinisme i de provocació. El que aquests senyors reclamen és un forat de merda que senzillament va deixar d’existir. Demanen una cosa que no existeix des que en van provocar la desaparició. 

 La propietat col.lectiva espanta a qualsevol forma d’abús perquè ha fet caure imperis, règims polítics i sistemes econòmics injustos, assistint les vides de tota la gent i no només les d’unes minories selectes. 
Els qui la volen negar tenen una intencionalitat molt més profunda: normalitzar l’abús on s’acomoden contra les majories. Però saben perfectament que les majories som més fortes. Molt més. Defensar l’Àgora és defensar els carrers i les places de tota Ciutat Vella. No tenim altre opció que fer-ho. 


Ciutat Vella, 22 juny del 2018

Arran, Sindicat COS, CUP, Endavant, La Galera, SEPC