Comunicat de la CUP Raval-Gòtic sobre el desallotjament del bloc ocupat al Carrer Sant Ramon del Raval

Des d'ahir a la tarda tenen lloc al C. Sant Ramon del Raval uns fets que són greus però no són aïllats ni per desgràcia una novetat: un grup de joves de Ciutat Vella estan sent coaccionats per l'ajuntament i la GU per abandonar un espai que han alliberat per a auto-gestionar una vivenda i poder viure amb dignitat al barri del Raval. 


Tenim l'obligació de posar sobre la taula diverses qüestions:


- El districte ha confiat i a hores d'ara continua basant-se només  en un informe policial per a executar una "operació de seguretat", és a dir, un desallotjament sense necessitat d'ordre judicial.


- La regidora de Districte avala la teoria (repetim, no contrastada pel propi govern) que es tracta d'un seguit de narco pisos. Ahir tarda vam poder accedir conjuntament amb premsa a l'interior de l'edifici a petició dels ocupants i constatar que es tracta de joves de Ciutat Vella que defensen el seu dret a emancipar-se i a tenir un sostre digne al barri que els ha vist néixer i créixer. 


- S'està categoritzant i jutjant veïnes, a la vegada que se les calúmnia impunement, en base a criteris racials i de classe. No ser blanc i ser pobre dóna llibertat al sistema capitalista per a negar la dignitat i els drets més fonamentals, fins i tot quan a l'edifici hi ha un menor.


- El Raval, igual que Ciutat Vella, continua tenint, com en els millors temps del PSC i CiU, un munt de propietats municipals buides, de gestió i adjudicació opaca: el govern que vestia la samarreta de la PAH quan va entrar a l'ajuntament, ara desnona sense miraments.


- S'està pervertint el llenguatge i usant termes confusos per governar a cop de titular i no confrontar la realitat: parlem d'una propietat municipal que porta casi 4 anys buida, que suposadament està adjudicada però de la qual no se'ns ha facilitat la informació de pq encara no respon a la seva funció d'habitatge públic ni de perquè no acull a dones, joves i famílies del barri que no poden assumir els lloguers abusius i que estan sent expulsades dia a dia davant l'inoperativitat de l'ajuntament i la Generalitat.


- La unitat policial encarregada d'efectuar, sota ordre directa de Gala Pin, aquest desallotjament, és l'UPA's, la qual van comprometre's a desmantellar per violenta i innecessària fa temps. A dia d'avui no només s'ha fet un rentat de cara de l'unitat, sinó que se l'ha dotat de més pressupost i efectius (gràcies a un acord BeC-PdCat) amb la finalitat de culminar el procés de persecució i expulsió de veïnes del districte i actuar legitimadament aplicant Ordenances i lleis que han sigut concebudes per a castigar la pobresa i penalitzar la dissidència.

 

Això no és un fet aïllat ni nou, a Ciutat Vella, Barcelona o els PPCC però creiem que són petites alertes que cal tenir sempre presents per no desviar-nos de la perseverança en la construcció i el treball en i amb l'unitat popular per a la materialització d'una república antiracista, feminista i de classe que volem, entre totes i per a totes.