Campanya Justícia Juan Andrés.

Un cop més cridem Justícia Juan Andrés!

Davant el pacte signat sobre el cas Juan Andrés Benítez, la CUP vol fer les següents consideracions.

No podem compartir que com a conseqüència directa del pacte signat per les diverses parts, inclosa l’acusació popular que representava el col·lectiu “Justicia Juan Andrés”, no es porti a judici als responsables d'uns fets que vulneren els més elementals drets fonamentals, com són el dret a la vida, la dignitat humana i la intimitat.

La mort de Juan Andrés es produeix després d'una intervenció dels mossos al carrer Aurora del Barri del Raval de Barcelona. Intervenció que va ser vista i gravada per diferents veïnes del barri que també es van presentar com a testimonis dels fets. La intervenció de la policia va ser d'una brutalitat extrema com es veu reflectit en els diferents vídeos que s'havien consignat com a proves per al judici oral.

A més a més de l’homicidi perpetrat pels  mossos, aquests també van incórrer en delictes d'obstrucció a la justícia i eliminació de proves.

Diferents entitats socials, amics de Juan Andrés, assemblees de veïnes del barri del Raval i col • lectius LGTBI van constituir la campanya “Justícia Juan Andrés", legítima representant de les demandes entorn de la mort del seu company, veí i amic. La campanya va manifestar des del seu inici la necessitat de portar a judici als i les culpables de la mort de Juan Andrés sense negociar sota cap precepte la impunitat dels responsables de l'homicidi.

La CUP Capgirem Barcelona, ens solidaritzem amb les demandes de la Campanya  “Justícia Juan Andrés” que passaven bàsicament per no permetre la impunitat i la celebració d'un judici públic on es posés  sobre la taula, tots els fets que es van produir al voltant de la brutal intervenció policial .

Davant la sentència ferma que es desprèn del pacte, exigim a la Generalitat que no tanqui i reobri els diferents expedient administratius corresponents als agents acusats de l'homicidi de Juan Andrés Benitez.  Els esmentats expedients haurien de comportar la separació definitiva del Servei d'aquests policies.

Només 8 dels 11 mossos d’esquadra, que van participar en l’homicidi on les diferents accions per ocultar-lo van ser condemnats, exigim conèixer que ha passat amb la resta de mossos.

Aprofitem aquest comunicat per animar a la participació de la manifestació que hi haurà el proper 5 de juny a les 6 de la tarda. Sortirem des del carrer Aurora, lloc de l’assassinat d’en Juan Andrés. Us esperem a totes.

Un cop més cridem Justícia Juan Andrés!